Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ALAPOPAREA.BLOGSPOT.COM


Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Ελπίδες για μιά λύση ή ένα τέλος.

Αγαπητοί συνάδελφοι έχουμε νέο έργο.
  
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν να έχει φτάσει ήδη εκ Θεσσαλονίκης ο κύριος Β.Σ.  προσωπική επιλογή του μεγάλου λαμόγιου με μεταγραφή από γνωστή Χρηματιστηριακή που διατηρεί γραφεία και στη Αθήνα και σε άλλη πόλη της χώρας. Εργάζεται σαν υπεύθυνος διαχείρισης χαρτοφυλακίου. 

Πιθανότατα θα αντικαταστήσει την κυρά μας τη μαμή (Ιατρόν) του αχυρένιου Δ.Σ. που υπάρχει σήμερα, αναλόγως φυσικά και του επικείμενου εκλογικού αποτελέσματος.

Δεν αμφισβητεί κανείς τις ικανότητες του, τουναντίον μάλιστα αναφέρεται από πολλούς ως πολυτάλαντος, πολυγραφότατος,  πολύ καλός γνώστης του αντικειμένου του και ήδη έχει υπάρξει συνεργάτης στο παρελθόν με το μεγάλο λαμόγιο στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου του.

Πιστεύω να λάβει υπόψιν του ότι υπάρχουν σε αυτόν τον όμιλο που κλήθηκε να ηγηθεί 1300 εργαζόμενοι που ήδη  έχουμε τραβήξει τα πάνδεινα, διότι μαθητευόμενοι μάγοι έκαναν πρακτική εξάσκηση πάνω στις πλάτες μας και να βρει λύσεις που δεν θα μας προσβάλουν και δεν θα μας επιβαρύνουν πιο πολύ εμάς και τις οικογένειές μας.

Πρώτη μας επιθυμία;
Θέλουμε να εργαστούμε όπως το κάναμε δεκαετίες τώρα με μεγάλη επιτυχία. 
Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει για όλους μας, ας εργαστούν όσοι από εμάς χρειάζονται και οι υπόλοιποι να πάψουμε να είμαστε όμηροι, σαν ζόμπι στα άδεια κουφάρια των εταιριών, που οι επιλογές των λαμόγιων και των βοηθών τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

Η δικαίωσή μας λοιπόν πρέπει να είναι:
Δουλειά, ή αποζημίωση για όσους δεν θα εργαστούν, με πλήρη εξασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. (Δεδουλευμένα, αποζημίωση και προϋποθέσεις  για εγγραφή μας στο ταμείο ανεργίας). 
Αυτό άλλωστε υποσχέθηκε να προσπαθήσει να εξασφαλίσει και ο μέχρι σήμερα CFO.


Μόνο έτσι υπάρχει δικαίωση για όλα όσα έχουμε υποστεί από τα λαμόγια και όσους εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία για λογαριασμό τους με παχουλούς μισθούς και bonus. Επιτέλους ας υπάρξει εξυγίανση στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. 


Αν όμως οι εξελίξεις έρθουν ερήμην των εργαζομένων, αυτό που θα συμβεί θα είναι, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές μας σαν μια ατσάλινη γροθιά θα στείλουν το μεγάλο λαμόγιο εκεί που του αξίζει. 
Βραχιολάκια και πίσω από τα κάγκελα.


Η σωτηρία του βασικού μετόχου περνάει μόνο μέσα από την πλήρη δικαίωση όλων των εργαζομένων.


Υ.Γ. Το παραπάνω σενάριο είναι φανταστικό. Πρόκειται να ανέβει από την θεατρική ομάδα του ομίλου και ελπίζω να στεφθεί με επιτυχία. Οι πρωταγωνιστές (πλην των εργαζομένων) είναι φανταστικά πρόσωπα και οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά, ασφαλώς θα οφείλεται μόνο σε τυχαίο γεγονός.

Υπομονή μέχρι να ανοίξει η αυλαία και ......θα τους δούμε όλους μόλις πέσουν οι μάσκες. !!!! 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου