Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΕΞΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ :Η υποκρισία δεν έχει τέλος! Συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας χωρίς προκαταβολή , Ο ανύπαρκτος Δντης του Εμπορικού κ. Πάστρας κρυμένος στο γραφείο του χωρίς να καλύπτει ούτε τους διορισμένους από αυτόν συνεργάτες του στα επαγγελματικά ατοπύματα τους ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΝΑ ΣΙΩΠΑ !



Κάλυψη εξοδολογίων
Μετά από επικοινωνία την οποία είχαμε με το HR  με θέμα τη κάλυψη των εξοδολογίων , δεχθήκαμε τη παρακάτω απάντηση (κα Ανδριαννή Κονδύλη - εκπρόσωπος του HR προς το σωματείο) στην οποία και τοποθετηθήκαμε.



Απάντηση εκ μέρους της εργοδοσίας, στο αρχικό μας ερώτημα περί της κάλυψης των εξοδολογίων.

Αγαπητοί συνάδελφοι, Όπως ήδη γνωρίζετε, η πάγια τακτική της εταιρείας, είναι τα εξοδολόγια του μηνός να εξοφλούνται στο τέλος του επόμενου μήνα, αφού πρώτα προηγηθεί η διαδικασία ελέγχου και έγκρισής τους από όλα τα ιεραρχικά κλιμάκια της εταιρίας που εμπλέκονται στην συγκεκριμένη διαδικασία. Επίσης όπως ήδη γνωρίζετε, οι εργαζόμενοι στον Τομέα της Ιατρικής Ενημέρωσης (για όσους αφορά), έχουν λάβει μία πάγια προκαταβολή εξόδων με την πρόσληψή τους, με στόχο να εξοφλούνται τα έξοδά που πραγματοποιούνται, έξοδα τα οποία εισπράττονται μεταγενέστερα με την υποβολή και έγκριση του εκάστοτε εξοδολογίου.  Σας υπενθυμίζουμε ότι η μισθοδοσία του μηνός Μαρτίου 2012 προκαταβλήθηκε στις 19-03-2012 αντί στις 30-03-2012.  Αυτό όπως είμαστε σίγουροι ότι κατανοείτε, είχε ως συνέπεια να μη συμπεριληφθούν σε αυτή τα εξοδολόγια του μηνός Φεβρουαρίου 2012, λόγω του ότι δεν κατέστη δυνατή η εκκαθάριση τους μέχρι την 19-03-2012.  Τα εξοδολόγια αυτά, μαζί με τα εξοδολόγια του μηνός Μαρτίου 2012, έχουν υπολογιστεί προς εξόφληση στο κόστος μισθοδοσίας του Απριλίου 2012.  Σε συνέχεια λοιπόν, της καλόπιστης συμπεριφοράς της εταιρίας για προγενέστερη εξόφληση της μισθοδοσίας Μάρτιου (19/03) και εκτός ότι έχετε την υποχρέωση να παρέχετε την εργασία σας ανελλιπώς, καθόσον η μη πληρωμή των εξοδολογίων του Φεβρουαρίου 2012 στο τέλος Μαρτίου 2012, αλλά στο τέλος Απριλίου 2012, δεν αποτελεί λόγο άρνησης παροχής αυτής, είμαστε σίγουροι ότι και εσείς επιθυμείτε να επιδείξετε την ίδια καλόπιστη συμπεριφορά ώστε να μην χρειαστεί να μεταβεί η εταιρία σε περαιτέρω ενέργειες - όπως η άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων της. Είμαστε σίγουροι ότι κατανοείτε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν συγκυριακό και ότι θα συνεχίσετε να στηρίζετε την εταιρία όπως έχετε πραγματοποιήσει και στο παρελθόν. 
Με τιμή,
Για την εταιρεία





Απάντηση του Σωματείου μας ,μέσω του προέδρου Ν. Λειβαδά

Αγαπητή Ανδριαννή ,έλαβα την απαντησή σου αλλά για λόγους αρχής αφού πάντα υπάρχει καλή πρόθεση θα ήθελα να επισημάνω τα κάτωθι :
Προκαταβολή έναντι εξοδολογίων δεν έχουν πάρει αρκετοί συνάδελφοι του εμπορικού τμήματος !!!!τι γίνεται με αυτούς (τα ονόματα τους έχουν δοθεί πολλές φορές στον κ. Πάστρα )????
Η πάγια προκαταβολή είναι 500 euro . Τι γίνεται με αυτούς που τα έχουν ξεπεράσει κατα πολύ????
Η συλλογική σύμβαση εργασίας που έχετε υπογράψει και καλύπτει όλους τους Ιατρικούς Επισκέπτες σας υποχρεώνει για κάλυψη της μετακίνησης τους .

Άρα για ποιά δικαιώματα μιλάμε???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου